ПРЕНЕСИ ДАЉЕ: Пре него што заиграте ШОТУ прочитајте ЈЕЗИВУ ИСТИНУ како је настала!

Шота је била жена једног од највећих Србомрзаца, који је харао по Косову и Метохији, која је након његове погибије узела мушку народну...




Шота је била жена једног од највећих Србомрзаца, који је харао по Косову и Метохији, која је након његове погибије узела мушку народну ношњу и наставила да убија српски народ истом силином као њен муж.

Чим споменемо реч ''шота'' одмах помислимо на игру која се, нажалост, игра на свакој српској свадби.

Њено порекло води по злу чувеној Шоти Гаљици, жени србомрсца качака (одметника) Азема Бејта из села Галице који је својевремено харао по Косову и Метохији.

Ово је сушта истина
Шота је након мужевљеве смрти зулумћарила и предводила одметнике. У српском народу сачувано је сећање на догађај када је Шота ухватила шесторо српске деце, чобанчади код стада, на планини Мокри, повезала их, наложила ватру и све их бацила у огањ.

Док су деца горела, приповеда се, Шота је са качацима играла своју игру око ватре, оргијала и певала: „Шоте, мори Шоте! Шоте, машала! Давно желим, мори, Шоте, да те играм ја!“.

На месту страдања невине дечице подигнута је спомен-плоча која је стајала до свршетка Другог светског рата, када су је комунисти уклонили како би сачували ''братство и јединство – зеницу ока свог''.

Да ли из незнања, или пак из неких других побуда и разлога, Срби, нажалост, оберучке прихватају ову игру која је редовно, чак неизоставно, заступљена на репертоарима њихових славља.

И ако мало боље размислите, нема српске свадбе, која ће протећи без сцена падања на колена што је саставни део ове игре!

Ко је Шота Гаљица?!
Право јој је име Ћериме Халили, у преводу Шота Гаљица, и њен муж Азем Бејта, шиптарски терориста који је убијао Србе по Косову и Метохији.

Професор историје и декан косовскомитровачког универзитета, Драги Малинковић, који је на ту тему давно још објавио књигу и каже да је песма "Шоте, мори Шоте", настала као свадбени поклон.

Азем Бејта ју је наручио за своју жену Шоту, а Срби су је све време певали као своју.

Азем Бејта био је најпознатији шиптарски одметник, којег је, тешко рањеног, од стране српске жандармерије, спасла његова жена и саборац Шота Гаљица. Али, лечили су га надрилекари и Бејта није преживео.

А Шота Гаљица, када је њен муж погинуо, обукла је мушку народну ношњу и ставила кече на главу. Наставила је да се бори против Срба и српства истом силином као њен муж.

Извор: србијаданас

Име

Битка на Кошарама,1,Бомбардовање 1999,5,Давид Драгичевић,1,Занимљивости,58,Злочин "Олуја",3,Злочини,59,Издвајамо,5,Интервју,1,Историја Српске Босне,77,Космет 1998-1999,1,Новости,11,Одбрамбено-Отаџбински рат 1992-1995,29,Остало,106,Православље,17,Православна браћа,2,Република Српска (БиХ),26,РС Крајина,12,Скендербег,2,Србија,9,Србија и Грчка,2,Србија и Русија,1,Сребреница ЛАЖ која траје,15,Српска историја,163,Српски језик,25,Усташки злочини,1,Црна Гора,3,English,3,
ltr
item
СРБСТВО ꒌ: ПРЕНЕСИ ДАЉЕ: Пре него што заиграте ШОТУ прочитајте ЈЕЗИВУ ИСТИНУ како је настала!
ПРЕНЕСИ ДАЉЕ: Пре него што заиграте ШОТУ прочитајте ЈЕЗИВУ ИСТИНУ како је настала!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwlpTnHuHdMMVOUNJk7wFkUYQzFOq5Ai7G_09uCCL4ROb98jTbNz40kKx-WE_s7I4F0f9n6dd1-hxsmVv7Lqh4s4Ceird9CY3acd7cj-lwCRHD9rStneJp_orVLaIH9q24r2ltcBdF-r2-/s640/sota-3_0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwlpTnHuHdMMVOUNJk7wFkUYQzFOq5Ai7G_09uCCL4ROb98jTbNz40kKx-WE_s7I4F0f9n6dd1-hxsmVv7Lqh4s4Ceird9CY3acd7cj-lwCRHD9rStneJp_orVLaIH9q24r2ltcBdF-r2-/s72-c/sota-3_0.jpg
СРБСТВО ꒌ
http://srpska-bosna.blogspot.com/2015/09/blog-post_19.html
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/2015/09/blog-post_19.html
true
5778207747254231822
UTF-8
Учитани су сви чланци Није пронађен ниједан пост ПРИКАЖИ СВЕ Прочитај више Одговори Откажи Обриши Од Почетна СТРАНИЦЕ ЧЛАНАКА Погледај све ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ ОЗНАКА АРХИВА ТРАЖИ СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан пост са Вшим захтевом Назад на Почетну Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сад пре 1 минуте $$1$$ minutes ago пре 1 сата $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago пре више од 5 седмица Пратилаца Прати THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy