ОСВАНУО СРАМАН ГРАФИТ У ЂАКОВУ У ХРВАТСКОЈ: Поруке мржње уз отроване псе!

Власти у Загребу без икакве реакције на монструозни графит који је освануо на згради у Ђакову. После матурског дивљања екстремисти написа...


Власти у Загребу без икакве реакције на монструозни графит који је освануо на згради у Ђакову. После матурског дивљања екстремисти написали срамну паролу додајући и "свастике"

Ј... ћемо српску ђецу, уз кукасти крст - језиви је графит који је освануо у среду рано ујутро на згради у Ђакову, док су на поплочаном путу лежала два пса одавајући утисак као да су мртви.

Стравичан графит, незабележен и у Хрватској, фотографисао је један грађанин, који је проценио да су пси били омамљени алкохолом током дивљања матураната:

- Напис на зиду на који полиција није реаговала - речи су човека који је снимио графит од којег се леди крв у жилама, а тек после тога је осјечка полиција саопштила да је реч о напису у самом центру Ђакова.

Полицајци су изашли на терен пошто је више часова графит био на зиду куће уз стандардни коментар како се врши истрага која би требала да покаже околности настанка графита и откривање починитеља.

И у Хрватској у којој се бележе стални напади на Србе и исписивање монструозних графита, што је констатовало и Српско народно веће у "Билтену" који је пре неки дан јавно објављен, овако нешто још није забележено. Ако су "на ред" дошла и деца, у овом случају "српска деца", онда је стање на терену постало неодрживо, а однос према националним мањинама алармантан, колико год се званична власт прави да се на том пољу ништа не догађа.



Хрватска је, уосталом, пре неколико дана преузела шестомесечно председавање Саветом Европе, а међу приоритетима навела је и заштиту националних мањина, да би само који дан после тога у Ђакову био исписан такав невероватно опасан графит. Зато се најмање може очекивати да бар овај случај са одвратним графитом резултира крајње озбиљном расправом о стању људских права у земљи у којој је све више испада екстремиста, истицања фашистичких и усташких симбола и величања злочинаца из прошлости.

Још је горе ако је графит резултат "лудовања" матураната који су дан пре него што је исцртан кукасти крст и стравична порука на зиду у Ђакову прослављали крај школовања. Иронично, град Ђаково који је организовао славље, похвалио се како је све протекло весело, а да су матуранти "све бољи".

- Деци се усађују вредности па им није потребно последњег дана говорити да треба да паза шта раде - рекла је директорка Економске школе Сњежана Марић, а ако се заиста докаже да је реч о дивљању матураната проблем ће бити још тежи.

Уосталом, на улицама многих хрватских градова матуранти су поздрављали фашистичким поздравом и узвикивали "за дом спремни!".

Исписивање графита подударило се и са захтевом бившег градоначелника Осијека Анте Ђапића да се угасе загребачке "Новости" и да се покрене званична истрага против Српског народног већа које је објавило Билтен "Хисторијски ревизионизам, говор мржње и насиље према Србима", где се види пораст исписивање антисрпских графита у целој Хрватској. Нема града у којем нису прошле године исписивани увредљиви графити - "Србе на врбе", "Срби, марш ван", а Ђапић је тражио да се казне аутори "Билтена" који су пописали све те инциденте за које је ретко ко одговарао?!

ЗАПАЉЕН ДОМ

Пошто су две седмице били код деце у Србији Душан и Мара Новаковић из села Залужница крај Врховина затекли су запаљену кућу и место где су држали стоку. Тек када је стигла полиција установљено је да је реч о намерном пожару, али политичари цео случај ни речју нису споменули.

Извор:http://www.novosti.rs/

КОМЕНТАРИ


Име

Битка на Кошарама,1,Бомбардовање 1999,5,Давид Драгичевић,1,Занимљивости,58,Злочин "Олуја",3,Злочини,59,Издвајамо,5,Интервју,1,Историја Српске Босне,77,Космет 1998-1999,1,Новости,11,Одбрамбено-Отаџбински рат 1992-1995,29,Остало,106,Православље,17,Православна браћа,2,Република Српска (БиХ),26,РС Крајина,12,Скендербег,2,Србија,9,Србија и Грчка,2,Србија и Русија,1,Сребреница ЛАЖ која траје,15,Српска историја,163,Српски језик,25,Усташки злочини,1,Црна Гора,3,English,3,
ltr
item
СРБСТВО ꒌ: ОСВАНУО СРАМАН ГРАФИТ У ЂАКОВУ У ХРВАТСКОЈ: Поруке мржње уз отроване псе!
ОСВАНУО СРАМАН ГРАФИТ У ЂАКОВУ У ХРВАТСКОЈ: Поруке мржње уз отроване псе!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7YS25tnf50mzwrMWx4XluLZ907zJNRPj1o6FWXD-YLwqqescnrGWvzByFdL5U6C-rUllSNvQapQRSWtSg3CsfJ9Yq3_V5Cdv5w08sT0ZJIJJLq1HXM3B8Vq0u4TX4ZLVSxgJnxYvQqXIi/s1600/grafit_620x0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7YS25tnf50mzwrMWx4XluLZ907zJNRPj1o6FWXD-YLwqqescnrGWvzByFdL5U6C-rUllSNvQapQRSWtSg3CsfJ9Yq3_V5Cdv5w08sT0ZJIJJLq1HXM3B8Vq0u4TX4ZLVSxgJnxYvQqXIi/s72-c/grafit_620x0.jpg
СРБСТВО ꒌ
http://srpska-bosna.blogspot.com/2018/05/blog-post_25.html
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/2018/05/blog-post_25.html
true
5778207747254231822
UTF-8
Учитани су сви чланци Није пронађен ниједан пост ПРИКАЖИ СВЕ Прочитај више Одговори Откажи Обриши Од Почетна СТРАНИЦЕ ЧЛАНАКА Погледај све ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ ОЗНАКА АРХИВА ТРАЖИ СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан пост са Вшим захтевом Назад на Почетну Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сад пре 1 минуте $$1$$ minutes ago пре 1 сата $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago пре више од 5 седмица Пратилаца Прати THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy